Loading...
PASLAUGOS:

#CoachingNotes

Koučingo užrašai

LEVEL UP! VERSLAS #23 – Geriausias būdas pritraukti lojalius klientus savo verslui

Klientų lojalumo auginimas yra viena iš galingiausių ir svarbiausių Jūsų verslo plėtros sistemų. Visada yra daug brangiau pritraukti naują klientą nei išlaikyti jau esamus klientus. 

Pasikalbėkite su bet kuriuo smulkiojo verslo savininku ir paklauskite, kaip jie pritraukia naujus klientus. Dažniausiai išgirsite atsakymą – „iš lūpų į lūpas“. Žinodami tokį atsakymą, negalime ignoruoti fakto, kad esami klientai yra tie žmonės, kurie plečia Jūsų verslo klientų bazę.

Laimingi klientai iš Jūsų pirks vėl ir vėl, taip pat greičiausiai papasakos ir kitiems apie Jūsų verslo kuriamą naudą. Štai kodėl klientų lojalumo strategijos yra tokios svarbios.

Taigi, koks yra efektyviausias būdas išlaikyti jau pas Jus atėjusius klientus? Svarbiausia – puoselėti pasitikėjimą

Kaip sukurti klientų pasitikėjimą

Nuoseklumas

Tai, ką kasdien, kas savaitę, kas ketvirtį ir kas metus atliekate – ar tai ataskaitos, ar kitos įprastos užduotys, toks Jūsų elgesys sukuria nuspėjamumą. Nuspėjamumas sumažina dviprasmiškumą ir nerimą tiek darbuotojams, tiek klientams. Tai sukuria stabilesnę ir pažįstamesnę įmonės kultūrą. Žmonės perka iš įmonių, kuriomis pasitiki, o stabilumas padeda plėtoti tą pasitikėjimą.

Sistemos

Stiprios įmonės yra sukurtos stipriu jos reputacijos pagrindu. Ir čia ne marketingo strategija, o paprasti veiksmai, tokie kaip atskambinimas klientams, buvimas sąžiningais visą laiką, aiškus žinojimas su kuo bendradarbiaujate, kaip atrodo Jūsų įmonė, netgi kaip rengiatės ir kaip pristatote save. 

Sistemų ir aprašytų procesų naudojimas, apie kuriuos esame kalbėje anksčiau (pavyzdžiui, LEVEL UP! VERSLAS #21 istorija “Kaip užduočių delegavimas veda Jūsų įmonę į priekį”) bei sprendimų, kaip ketinate atlikti darbus iš anksto, priėmimas padeda pagerinti ir išlaikyti Jūsų reputaciją. Turėdami gerai apgalvotas sistemas (aprašytas!), galite nuolat teikti aukščiausio lygio paslaugas, o tai savo ruožtu sukuria neįtikėtiną pasitikėjimą tiems, kuriuos aptarnaujate.

Maži veiksmai ir geri ketinimai

Atsižvelkite į tai, kad klientai tikisi, jog Jūsų įmonė teiks jiems produktą arba paslaugą, kurių jie ieško. Kai tai atliekate gerai, Jūs kuriate pasitikėjimą. Savo ruožtu pasitikėjimas skatina rekomendacijas, tad teigiamas naujų verslo santykių ciklas tęsiasi.

Pasitikėjimas prasideda nuo Jūsų. Jūsų ketinimų, žodžių ir veiksmų. Galite pradėti stiprinti pasitikėjimą nedelsiant, imdamiesi mažų nuoseklių veiksmų, rodančių Jūsų gerus ketinimus klientams.

Paprasti, bet veiksmingi būdai stiprinti ryšius su klientais:

  • Nustebinkite ir pradžiuginkite: nusiųskite gimtadienio atviruką arba asmeniškai įteikite dovaną.
  • Vertinkite juos: susisiekite ir padėkokite jiems už rekomendacijas, pakvieskite juos į renginius.
  • Palaikykite ir dalinkitės: dalinkitės informacija ir rekomenduokite juos.
  • Aptarnaukite: nedelsdami atsakykite į telefono skambučius, kylančius klausimus.
  • Būkite skaidrūs: tiek komandoje ar vertybėse, tiek kainodaroje.

Laimingi klientai = sėkmingas verslas

Sutelkę dėmesį į tai, kaip išlaikyti savo klientus versle, pasieksite naudą:

  • laimingesni klientai;
  • aukšti įvertinimai ir rekomendacijos, kas reiškia potencialius naujus klientus;
  • ilgalaikiai verslo santykiai;
  • stabilumas ir patogumas Jums, kaip verslininkui.

Kuriant klientų pasitikėjimą, Jūsų santykiai taps dosnaus davimo ciklu, o cikle – viskas grįžta, tad davimas klientams – grįš davimu Jums.

Visada esame tam, kad padėtume. Prireiks – lauksime Jūsų žinutės verslui@coaching.lt ir mūsų komanda su Jumis susisieks, kad aptartų, kuo galime būti naudingi Jums ir Jūsų verslui.

Iki kito karto, sėkmės verslo kelyje / Level Up!

Apie #CoachingNotes

Norintiems sužinoti daugiau apie koučingą ir kaip jis gali Jums padėti pasiekti savo tikslus, #CoachingNotes yra tai, ko jums reikia. Čia rasite koučingo naujienas, tendencijas ir patarimus, galėsite susipažinti su įvairiomis koučingo technikomis. Be to, #CoachingNotes yra puiki vieta virtualiai susitikti ir susipažinti su įvairiais pašnekovais ir patyrusiais koučais, kurie dalinsis savo patirtimi ir žiniomis. Kviečiame skaityti, komentuoti ir dalintis

Naujausi įrašai

Koučingo naujienlaiškis