Loading...
PASLAUGOS:

#CoachingNotes

Koučingo užrašai

LEVEL UP! VERSLAS #21 – Kaip užduočių delegavimas veda Jūsų įmonę į priekį

Wearing too many hats

Kaip dažnai savo versle pats atliekate tam tikras užduotis tik todėl, kad taip greičiau, nei prašyti kito asmens? Tikiu ne vienas atsakysite, kad dažnai… O gi dauguma kuria verslą tam, kad susikurtų sau didesnę gerovę ir laisvę, ir tik nedaugelis norėdami susikurti sau pastovaus darbo vietą. Visgi daugelis verslo savininkų yra sunkiausiai dirbantys darbuotojai.

Iliuzijajog paprasčiau yra tiesiog atlikti užduotį pačiam, nes galiausiai Jūs nepadedate savo įmonės augimui ateityje. Jei darbų atlikimas priklauso tik nuo Jūsų, Jūs apribojate savo įmonę iki vieno žmogaus galimybių. Kad ir koks nuostabus būtumėte, komandos progreso neįveiksite.

 

Afrikiečių patarlė sako:

Jei nori eiti greitai, eik vienas. Jei nori nueiti toli, eik kartu.

 

Paklauskite savęs: „Ar aš PRIVALAU tai padaryti, ar kas nors kitas gali tai padaryti?“ Ar tai tokio lygio užduotis, kuri pastūmės mano verslą į priekį? O gal tai įprasta užduotis, kurią galima paversti rutinine sistema, kurią gali atlikti kažkas kitas? Jei man to nereikėtų daryti, ką galėčiau veikti, kad uždirbčiau tris kartus daugiau pinigų, nei kad kainuotų kam nors sumokėti už tai?

Jei visus tuos darbus, kuriuos atliekate, įvardinsite kaip pareigas, turėsite galimybę ką nors šioms pareigoms pasamdyti. Pasilikite mėgstamus darbus sau, o kitupasamdykite tiems darbams, kurių nemėgstate. Pasilikite sau strateginius darbus, atiduokite taktinius. Ieškokite žmonių, kurie galės atlikti šias užduotis geriau arba pigiau nei Jūs.

Business Owner Being Overwhelmed by Tasks

Kodėl verta deleguoti užduotis savo smulkiajame versle?

 

Kai sumažėja darbų, kuriems nereikia Jūsų kompetencijos, galite tikėtis, kad nuveiksite daugiau ir priartėsite prie savo svajonės. Deleguodami užduotis kuriate saugias ir reikšmingas darbo vietas savo bendruomenei, steigdami naujas pareigas savo įmonėje. Pradedate VALDYTI savo įmonę ir nustojate būti savo verslo darbuotoju. Galiausiai kuriate savo svajonių verslą. Tą, kuris suteikia Jums laisvo laiko ir pakankamai pinigų, kuriais galite mėgautis.

Naudodamiesi delegavimu, Jūs galite pasiekti daugiau nei tik kurdami darbuotojų darbo vietas. Tai taip pat suteikia galimybę pritraukti ir įgalinti kitų žmonių potencialą bei įgūdžius. Deleguodami užduotis kitiems, galite pritraukti į savo komandą žmones, kurie turi specializuotą žinių sritį ir patirtį, kurios Jums kaip tik trūksta.

Pavyzdžiui, jei Jūsų verslas reikalauja internetinio marketingo strategijų kūrimo, o Jūsų pačių žinios šioje srityje yra ribotos, galite samdyti specialistą, kuris turi šias žinias ir gebėjimus. Tai leis jums pasinaudoti šio eksperto žiniomis ir sukurti efektyvesnes marketingo strategijas, kurios galėtų padidinti Jūsų verslo matomumą ir pelningumą.

Delegavimas taip pat atveria galimybę mokytis iš kitų žmonių. Kai leidžiate kitam asmeniui atlikti tam tikrą užduotį, Jūs suteikiate jam galimybę išreikšti savo kūrybiškumą ir pasiūlyti naujus sprendimus. Tai gali atvesti prie idėjų ir perspektyvų, kurių pats nebūtumėte įžvelgęs. Taigi, delegavimas gali būti mokymosi procesas tiek Jums, tiek ir Jūsų komandai.

Be to, delegavimas leidžia jums išlaikyti sveiką darbo ir gyvenimo pusiausvyrą. Jei viską bandote padaryti patys, tai gali vesti į persidirbimą ir stresą. Deleguodami užduotis, Jūs galite paskirstyti darbo krūvį tarp skirtingų žmonių, taip sumažindami individualią apkrovą. Tai leis Jums turėti daugiau laiko šeimai, poilsiui ir sau, kas yra labai svarbu norint išlaikyti energiją ir ilgalaikį produktyvumą.

Skyrocket your business

Delegavimas nėra tik užduočių perdavimas kitam asmeniui – tai yra verslo strategija. Tai yra investicija į Jūsų įmonės ateitį ir Jūsų pačių sėkmę. Tinkamai deleguojant užduotis ir valdant komandą, galite pasiekti efektyvesnį darbo procesą, didesnį produktyvumą ir, svarbiausia, galite sukurti savo svajonių verslą, kuris atneš jums laisvę ir finansinę sėkmę.

Pasidalinkite su mumis, kaip Jums sekasi deleguoti verslui@coaching.lt 

 

Iki kito karto, mėgaukitės savo verslo kelione!

Apie #CoachingNotes

Norintiems sužinoti daugiau apie koučingą ir kaip jis gali Jums padėti pasiekti savo tikslus, #CoachingNotes yra tai, ko jums reikia. Čia rasite koučingo naujienas, tendencijas ir patarimus, galėsite susipažinti su įvairiomis koučingo technikomis. Be to, #CoachingNotes yra puiki vieta virtualiai susitikti ir susipažinti su įvairiais pašnekovais ir patyrusiais koučais, kurie dalinsis savo patirtimi ir žiniomis. Kviečiame skaityti, komentuoti ir dalintis

Naujausi įrašai

Koučingo naujienlaiškis