Loading...
PASLAUGOS:

#CoachingNotes

Koučingo užrašai

LEVEL UP! VERSLAS #18 – LAIKO VALDYMAS

Efektyvus laiko valdymas.

14 būdų, pagerinti savo laiko valdymą smulkiojo verslo savininkams.

Smulkiojo verslo savininkai turi būti savo laiko valdymo meistrai, nes kiekviena diena tai nemažėjančių darbų sąrašas.

Jeigu Jums tai girdėta ir netgi labai pažįstama, norim pakviesti Jus išbandyti keletą dalykų, kurie išbandyti ir gali  padėti išlakyti savo energijos lygį ir taupyti Jūsų laiką.  

1. Dokumentuokite savo procesus

Dauguma įmonių pradeda savo veiklą be jokios formos dokumentų sistemos ir kuomet vienas ar keli pagrindiniai asmenys turi didžiąją dalį veiklos žinių. Verslo savininkas paprastai laiko didžiąją dalį šių žinių savo galvoje ir nuolat ieško atsakymų. Dažnai  TIK jie gali atlikti didžiąją darbo dalį, nes yra vieninteliai, kurie žino, „kaip“ tai padaryti.

Dokumentuodami sistemas galite deleguoti užduotis ir sutelkti dėmesį į tai, kas Jūsų versle yra svarbiausia.

2. Susikoncentruokite į rezultatus, o ne į darbą

Kai susidursite su užduotimi, pagalvokite apie tai, kaip jausitės ją atlikę, o ne kaip jausitės ją atlikinėdami. Jei galvojate apie darbą, Jūsų užduotis gali atrodyti sunki ar varginanti. Kai pagalvoji apie tai, kad jį turėsi už nugaros, gali pajusti palengvėjimą ir laisvės jausmus

Kai orientuojamės į rezultatus, juos pasiekiame greičiau. Galvojimas apie rezultatus taip pat suteikia papildomos energijos sunkioms užduotims atlikti.

3. Viena užduotis vienu metu

Moksliškai yra nustatyta, kad daugiau nei vienos užduoties atlikimas vienu metu neigiamai veikia produktyvumą.

Smulkaus verslo savininkai mano, kad jie efektyviai valdo laiką, kai atlieka kelias užduotis vienu metu. Juk mes privalome jas atlikti, ir greitai. Tačiau tiesa ta, kad  kelių užduočių atlikimas vienu metu Jus tiesiog sulėtina, o be to, didina ir klaidų tikimybę, atima daugiau energijos.

Vienu metu sutelkite dėmesį į vieną dalyką!


4. Praktikuoti delegavimą

Dažnai smulkaus verslo savininkai, bandydami patobulinti savo laiko valdymo įgūdžius, pradeda nuo delegavimo.

Jei galvojate: „Puiku, bet kiekvieną kartą, kai bandau deleguoti, vis tiek nebelieka laiko“.  Kviečiu atkreipti dėmesį gal tai, kas gali turėti įtakos Jūsų rezultatams, yra deleguojamų užduočių tipas? Dažnai smulkaus verslo savininkai neperduoda tinkamų užduočių.

Yra tam tikrų užduočių, kurios atlaisvina laiko efektyviau nei kitos, pavyzdžiui, įprastinės užduotys arba užduotys, kurių nežinai kaip atlikti.

5. Turėkite suplanuotą „ramų laiką“ (mąstyti)

Paklausa, paklausa, paklausa! Visada yra kažkas, ką galite padaryti savo versle. Tai padeda ramiai strategiškai apgalvoti, kaip viską spręsite.

Saugokite šį laiką! Galite nustatyti savo telefoną į „Netrukdyti“ arba turėti patikėtinį, kuris  pagarbiai atmestų Jums skirtas užklausas. Dedikavę laiką sutaupysite daugiau laiko savo strateginiam verslo vystymui.

6. Telefono pokalbių metu atsistokite

Šiandien nėra laiko išeiti pasivaikščioti? Telefono pokalbių metu atsistokite ir eikite. Galbūt ne sutaupysite laiko, bet tai gali padidinti Jūsų energiją, o tai savo ruožtu padės jums produktyviau atlikti kitas užduotis.

7. Suplanuokite telefono skambučius

Ar kada nors jautėte įkvėpimą atlikdami užduotį ir jos viduryje sulaukiate telefono skambučio? Staiga jus atitraukia kitai valandai, o kai grįšite prie savo užduoties, visos motyvacijos ir įkvėpimo nebėra.

Suplanuokite skambučius, kad išvengtumėte energijos kritimo ir laiko švaistymo!

8. Neatidėliokite „karčiųjų piliulių“

Yra posakis “praryti varlę”. Atlikus sunkiausią dienos darbą iš pat ryto motyvuosite save visai likusiai dienai.

Taikydami tai savo versle pirmiausia pradėkite ir užbaikite sudėtingas užduotis, kol dar turite jėgų. Tada galėsite mėgautis lengvomis užduotimis, kai būsite pavargę. Taip bus lengviau planuoti savo laiką ir savo energiją.

9. Padarykite pietų pertrauką

Kartais smulkiojo verslo savininkai sako, kad daro pietų pertrauką. Tai, ką tai iš tikrųjų reiškia, yra: „Aš valgysiu tai prie savo stalo, kol skaitysiu šį el. laišką“.

Tai nėra pertrauka ir taip pat greičiausiai  nebus atliktas ir darbas. Tai tik laiko švaistymas. Padarykite visišką pertrauką, papildykite savo kūną kuo nors maistingu ir grįžkite į savo užduotis žvalūs.

10. Žinokite, kada nustoti dirbti

Ar Jums yra taip buvę, kad praleistumėte vieną valandą ar dar ilgiau rašydami vieną el. laišką? Ir tikėtina padarius pertrauką laiškas “pasirašė pats” per 5 minutes.  

Jūsų smegenys ir kūnas žino, kas vyksta! Skirkite akimirką ir įsiklausykite. Ilgainiui sutaupysite laiko ir energijos.

11. Išsiaiškinkite savo produktyviausią valandą

Mes visi geriausiai dirbame skirtingu paros metu. O kartais net skirtingu mėnesio laiku.

Koks tavo optimalus laikas?

12. Naudokite savo vertybes įsipareigojimams prioritetizuoti

Ne viskam reikia tiek laiko ir pastangų. Tai, ką vertinate labiausiai, turėtų būti atliekama pirmiausia. Tai padidins Jūsų energiją, nes jausitės labiau patenkinti. Suderinkite, kas esate, su tuo, ką darote!

13. Atminkite, kad „ne“ yra visas sakinys.

Nereikia viskam būti priežasties.  Sakyk ne ir judėk toliau. Lygiai taip pat neturite pasiaiškinti  savo „ne“.

Aš šio klausimo daugiau nedetalizuosiu 🙂

14. Nepersistenkite

Dažnai norime įtikti visiems arba nenorime praleisti jokios savo verslo progos, net jei ji nedidelė. Viską stengiamės sutalpinti į savo tvarkaraštį, todėl esame per daug užimti ir pervargę. Pirmenybę teikite tam, kam tikrai reikia Jūsų laiko. Likusieji ateis.

Visada esame tam, kad padėtume. Prireiks – lauksime Jūsų žinutės verslui@coaching.lt ir mūsų komanda su Jumis susisieks, kad aptartų, kuo galime būti naudingi Jums ir Jūsų verslui.

Tuo tarpu mėgaukitės verslumo kelione ir kilstelėkite savo verslą į aukštesnį lygį / Level Up!

Apie #CoachingNotes

Norintiems sužinoti daugiau apie koučingą ir kaip jis gali Jums padėti pasiekti savo tikslus, #CoachingNotes yra tai, ko jums reikia. Čia rasite koučingo naujienas, tendencijas ir patarimus, galėsite susipažinti su įvairiomis koučingo technikomis. Be to, #CoachingNotes yra puiki vieta virtualiai susitikti ir susipažinti su įvairiais pašnekovais ir patyrusiais koučais, kurie dalinsis savo patirtimi ir žiniomis. Kviečiame skaityti, komentuoti ir dalintis

Naujausi įrašai

Koučingo naujienlaiškis