Loading...
PASLAUGOS:

#CoachingNotes

Koučingo užrašai

LEVEL UP! VERSLAS #17 LYDERYSTĖ IR KOMANDA

 

Lyderystė komandoje – svarbus aspektas, kuris gali turėti didelę įtaką verslo sėkmei. Komandos narių sutelkimas į bendrą tikslą ir sėkmę gali sukurti teigiamą atmosferą, kuri paskatins bendradarbiavimą ir efektyvumą. Šiuolaikinėje verslo aplinkoje, kurioje konkurencija yra didelė, svarbu turėti stiprią ir veiksmingą komandą, kuri gali pasiekti iškeltus tikslus.

 

Įvertinantis tyrinėjimas

Vienas iš efektyvių lyderystės įrankių yra įvertinantis tyrinėjimas (angl. Appreciative Inquiry). Tai yra teigiamo požiūrio į problemų sprendimą ir pozityvaus pokyčių kūrimo metodika. Pagrindinis šio įrankio principas yra tai, kad problemų negalima išspręsti žiūrint tik į jas. Sprendimai randami žiūrint į tai, kas jau yra gerai, ir į tai, ką galima sukurti ateityje. Taigi įvertinantis tyrinėjimas – lyderystės komandoje kontekste – gali būti naudinga priemonė, skatinanti teigiamą požiūrį ir bendradarbiavimą. Naudojant šią metodiką, galima sustiprinti komandos pasitikėjimą, motyvaciją ir bendradarbiavimo kultūrą.

 

Appreciative Inquiry: A Simple Tool to Solve Complex Business Problems :  Small Business Coach Training

 

 

Lyderis su įrankiu

Komandos lyderiui tenka svarbus vaidmuo užtikrinant sėkmingą komandos veiklą. Jis turi žinoti savo komandos stiprybes ir išteklius, kad galėtų geriau juos panaudoti siekiant bendrų tikslų. Šiuo atveju, įvertinantis tyrinėjimas yra viena iš galimybių gauti reikiamą informaciją.

Įvertinantis tyrinėjimas gali apimti daugybę veiksnių, įskaitant komandos narių gebėjimus, patirtį ir sugebėjimus, taip pat ir išteklius, tokius kaip finansai, laikas, technologijos ir kt. Analizuojant šiuos veiksnius, lyderis galės geriau suprasti, kaip jie gali būti panaudoti siekiant bendrų tikslų.

Taigi, turint įvertinančio tyrinėjimo rezultatus, komandos lyderis gali nustatyti, kurios sritys yra stiprios ir kurioms reikia didesnio dėmesio. Pavyzdžiui, jei komandos stiprybė yra efektyvumas, tai gali reikšti, kad reikia toliau kurti ir tobulinti procesus, kad jie būtų dar veiksmingesni. Jei komanda patiria trūkumų resursų srityje, tai reiškia, kad reikia nustatyti būdus, kaip geriau panaudoti turimus išteklius, arba galbūt ieškoti papildomų išteklių.

Lyderiai, kurie naudoja įvertinantį tyrinėjimą, gali būti labiau orientuoti į savo komandos narius ir jų sėkmę. Tai gali padėti sukurti bendruomenišką ir emocionaliai palankią aplinką, kurioje kiekvienas narys gali pasiekti savo didesnį potencialą ir prisidėti prie bendro tikslo.

Galiausiai, įvertinantis tyrinėjimas taip pat gali padėti vadovams išvengti perdėto analizavimo, kas buvo negerai, kaltinimo ir piktinimosi kultūros. Vietoj to, pozityvaus požiūrio į savo komandą dėka, sukuriama optimali aplinka, kurioje gali kurtis ir vystytis stabilus ir pelningas verslas.

 

Skyrocket your business

 

Verslas su įrankiu

Įvertinantis tyrinėjimas yra naudingas ne tik komandų analizei, bet ir verslo kontekste. Visu pirma įvertinantis tyrinėjimas padeda sukurti viziją ir tikslingą veiksmų planą, kuriuo vadovaujantis verslas gali pasiekti savo tikslus.

Jei verslas susiduria su problemomis, įvertinantis tyrinėjimas gali padėti jas išspręsti. Be to, verta nepamiršti, kad problema gali būti ir galimybė – įvertinus situaciją ir įmonės turimą viziją, strategiją, galima sukurti veiksmų planą, kuris padės pasiekti norimą rezultatą.

Veiksmų planas gali apimti daugybę sričių, tokių kaip organizacinė struktūra, resursų paskirstymas, procesų optimizavimas ir darbuotojų mokymasis. Atlikus įvertinimo tyrinėjimą, galima nustatyti, kokie resursai yra prieinami ir kaip jie gali būti panaudoti norimam rezultatui pasiekti. Tuomet galima sukurti sistemas ir struktūras, reikalingas norimam rezultatui pasiekti, o tai padės užtikrinti, kad verslas veiktų efektyviai ir pasiektų savo tikslus.

Todėl, jei esate smulkiojo ar vidutinio verslo savininkas arba vadovas, kuris siekia sustiprinti savo lyderystę ir sukurti teigiamą komandos kultūrą, galite pasinaudoti įvertinančio tyrinėjimo metodu. Tai gali padėti Jums ir Jūsų komandai sukurti stabilų ir pelningą verslą.

 

🎁 Jei norite sužinoti daugiau kaip Įvertinantis tyrinėjimas (angl. Appreciative inquiry) gali būti pritaikomas praktikoje, mielai pasidalinsime „Appreciative Inquiry in Action“ PDF dokumentu. Tiesiog parašykite mums į verslui@coaching.lt ir mes Jums jį atsiųsime.

Tuo tarpu mėgaukitės verslumo kelione ir kilstelėkite savo verslą į aukštesnį lygį / Level Up!

 

 

The Small Business Field Guide | Systems Business Coach

Apie #CoachingNotes

Norintiems sužinoti daugiau apie koučingą ir kaip jis gali Jums padėti pasiekti savo tikslus, #CoachingNotes yra tai, ko jums reikia. Čia rasite koučingo naujienas, tendencijas ir patarimus, galėsite susipažinti su įvairiomis koučingo technikomis. Be to, #CoachingNotes yra puiki vieta virtualiai susitikti ir susipažinti su įvairiais pašnekovais ir patyrusiais koučais, kurie dalinsis savo patirtimi ir žiniomis. Kviečiame skaityti, komentuoti ir dalintis

Naujausi įrašai

Koučingo naujienlaiškis