Loading...
PASLAUGOS:

#CoachingNotes

Koučingo užrašai

LEVEL UP! VERSLAS #15 – „Aš pats”

Kaip manote, koks dalykas yra #1, kurį smulkaus verslo savininkai apleidžia savo versle?

Gal pirma į galvą šautų sąskaitų apmokėjimo deadline’as? Komandos formavimas? Sklaida socialinėje medijoje?

Greičiausiai nustebinsime (nors antakis turbūt pakilo jau skaitant temos pavadinimą), kad pagrindinis dalykas, kurį labiausiai ignoruoja ar apleidžia smulkaus verslo savininkai yra – JIE PATYS. 

To pasekoje dažnai girdime iššūkius, susijusius su bendra sveikatos būkle, išsekimu, fizinio krūvio trūkumu, gydymo plano nesilaikymu, medikamentų ne/per-vartojimu, vizitų pas gydytoją atidėliojimu, antsvoriu, nemiga, savigyda ir panašiai. 

Dažnai verslo savininkai būna taip susitelkę į savo verslo “sveikatos” būklę, kad visiškai pamiršta pasirūpinti savimi. Ilgame neatidėliotinų prioritetų sąraše, savo fizinę ir psichologinę sveikatą jie nukelia į pačią sąrašo apačią. Tačiau be sveikatos visi kiti „prioritetai“ greitai tampa visiškai nereikšmingi ar tiesiog neįgyvendinami. 

Verslo savininkams, kurie didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia siekdami padidinti savo finansinį turtą savo sveikatos sąskaita, ironiška – vėliau tenka išleisti tą patį turtą tiesiog tam, kad atstatytų savo sveikatą.

„Kai turi sveikatos, tu turi viską. Kai neturi sveikatos, visa kita nereikšminga.“ Augusten Borroughs.

Kaip išlipti iš savo svarbiausių darbų sąrašo galo?

Sukurkite sistemą, kuri prioretizuos Jūsų sveikatą tiek darbo aplinkoje, tiek namuose.

Tai gali būti:

  • Sistema, padedanti planuotis ir rezervuoti laiką visavertiškoms atostogoms 
  • Sveikų ir maistingų pietų atsinešimas į darbą 
  • Poilsio ar “garo nuleidimo” erdvės sukūrimas darbo vietoje
  • Kalendoriaus laiko rezervavimas vizitams pas gydytoją, odontologą ir kt.
  • Suplanuoti vizitai pas savo koučingo specialistą, terapeutą ar trenerį.

Kokiais dar būdais galite pagerinti savo darbo sistemas, kad pirmenybė būtų teikiama Jūsų sveikatai?

Kol svarstote ar jau įgyvendinate sveikatai palankesnes dar sistemas, pagalvokite ir apie tai, ar Jūsų darbuotojai turi sąlygas skirti laiko savo sveikatai. Verslo savininkams labai naudinga pažinti savo darbuotojus, jų gyvenimo būdą ir kurti aplinką, kuri puoselėtų Jų sveikatą. 

Sveikata šiuo metu ypač svarbi, kai vis dar jaučiame COVID-19 pasekmes, ilgalaikį nuovargį ar nerimą. Tai buvo įtempti keli metai tad negalime pamiršti sveikatai palankių įpročių, kurie padeda mums likti sveikiems ir sėkmingai vystyti savo verslus.  


Visada esame tam, kad padėtume. Prireiks – lauksime Jūsų žinutės verslui@coaching.lt ir mūsų komanda su Jumis susisieks, kad aptartų, kuo galime būti naudingi Jums ir Jūsų verslui.

Tuo tarpu mėgaukitės verslumo kelione ir kilstelėkite savo verslą į aukštesnį lygį / Level Up!



Apie #CoachingNotes

Norintiems sužinoti daugiau apie koučingą ir kaip jis gali Jums padėti pasiekti savo tikslus, #CoachingNotes yra tai, ko jums reikia. Čia rasite koučingo naujienas, tendencijas ir patarimus, galėsite susipažinti su įvairiomis koučingo technikomis. Be to, #CoachingNotes yra puiki vieta virtualiai susitikti ir susipažinti su įvairiais pašnekovais ir patyrusiais koučais, kurie dalinsis savo patirtimi ir žiniomis. Kviečiame skaityti, komentuoti ir dalintis

Naujausi įrašai

Koučingo naujienlaiškis