Loading...
PASLAUGOS:

#CoachingNotes

Koučingo užrašai

LEVEL UP! VERSLAS #4 – PRASMĖ

VERSLUMO PRASMĖ IR BŪDAI JĄ VISADA MATYTI PRIEŠAKYJE

Ar buvo taip, kad susimąstėte, kodėl Jūs, kaip verslo savininkas dirbate taip sunkiai? Jei taip vyksta dažnai, tai tuomet tikėtina, kad šie teiginiai apie jus:

Jūs arba esate vienas

– Arba Jūsų komandoje kiti dirba mažiau

Ir vienu, ir kitu atveju – viskas susiveda į tą magišką “tai kokia mūsų verslo prasmė?”

Jei Jūs niekaip neišjudate iš “žmogus orkestras” stadijos, tai Jūsų veikla nėra verslas, o Jūsų pačių susikurta darbo vieta.

Jei Jūsų komandoje esantys mažiau dirba ir stebisi, kodėl Jūs tiek daug dirbate, tai kažkas dar ir su bendra komunikacija neveikia.

Gera žinia tai, kad tai sutvarkoma. Abiem atvejais reikalinga daugiau dėmesio sutelkti į pačią veiklos prasmę. Vienas žmogus niekada nepadarys/nesukurs nieko labai didingo, o paskui menką prasmę seks labai nedaug žmonių.

PRASMĖ YRA PAGRINDAS IR KUO JI DIDESNĖ, TUO LENGVIAU DIRBASI

Paradoksas?

Gali būti pavadinta ir taip, bet ilgainiui tai taps norma:

Kuo didesnė prasmė, tuo lengviau siekti rezultato, nes jo siekiama su pasišventusia komanda.

Pradžioje tai gali atrodyti sunki ir didelė užduotis, bet įsivardinti savo verslo prasmę nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Dėl to, kad Jūs ją jau buvote įsivardinę. Gal tik primiršote, kuomet įsisukote į verpetą visų “reikia”, “turiu padaryti”, “va, dar šito reikia” reikalų.

Taigi, pradėkime ieškoti išėjimo iš šio labirinto.

VERSLUMO PRASMĖS ĮSIVARDINIMAS

Galimai Jūs galvojate: “O ką tiksliai reiškia verslumo prasmė?”.

Geras klausimas. Jūsų esminės vertybės. Tas pats stabilumo pagrindas, kuriuo remiasi Jūsų gyvenimo prasmė.

Mes visi turime įsitikinimus, kuriais gyvename, patirtis, iš kurių pasimokome arba vis jas pakartojame.

Tiesa, kartais mes visa tai pametame, nes gi daug reikalų aplink vyksta gyvenime. Mokesčius sumokėti, žmonėmis pasirūpinti, sekti paskui visus trend’us… sąrašas čia begalinis gali būti.

Nereikia čia jo tęsti. Vietoje to, labiau naudinga stabtelėti ir “susirinkti” save vietoje to, kad visur lėkti.

Įsipilkite sau kavos/arbatos ir skirkite laiko ramiai ją išgerti.  Pabėgiokite/pasivaikščiokite miško taku. Galų gale – pašokinėkite ant tramplyno su vaikais (juk žadėjote jiems tai!)

Padarykite tai, kas Jums leistų reflektuoti į tai, kas vyksta.

Didžiausia klaida visų skubančių, kad jie pastoviai tik REAGUOJA į įvykius. 

At-si-pa-lai-duo-ki-te

Pats laikas reagavimus keisti kita seka: “GALVOJU – PLANUOJU – VEIKIU”.

Labai sveika savęs paklausti: 

  • Ko aš noriu iš savo gyvenimo?
  • Kaip aš noriu prisidėti prie pasaulio gerovės?
  • Kas man suteikdavo super galių, kai buvau vaikas?

Jei yra poreikis rasti dar daugiau konkrečių žingsnių – tą galima daryti kartu su koučingo specialistu planuojant verslo sėkmę programoje “VERSLAS: Stabilus ir Pelningas”.

Ką Jūs dabar užrašytumėte ant lipduko su prierašu “Mano verslo prasmė yra…”?

JŪSŲ PRASMĖS ĮVEDIMAS Į JŪSŲ VERSLĄ

Tarsi viskas yra paprasta. Tik gaila, kad mes patys visa tai ir apsunkiname. Tai, kas Jums svarbu, kaip žmogui, integruokite, įveskite ir į savo verslą.

Jei Jūs norėjote laisvės, kai pradėjote verslą – pasirūpinkite, kad ta laisvė būtų Jūsų plano dalis. Jei Jūs vertinate fainus/linksmus/malonius dalykus (čia platu ir kiekvienam savita) – įdėkite to fainumo visame, ką tik darote.

Walt’as Disney’jus norėjo žaisti, kurti ir svajoti. Neatrodo keista, kodėl tam tikri pramogų parkai tokie pelningi.

Integruokite tai, kas prasminga Jums į savo įmonę tam, kad joje Jūs jaustumėtės motyvuoti ir pilni įkvėpimo veikti. Juk žinote, kad tas bus į naudą!

ĮSIPAREIGOTI SAVO KURIAMO VERSLO PRASMEI

Gali būti, kad Jūs įsivardinsite jog būti dosniam yra prasminga. Tai nuostabi vertybė. Beje, smulkaus verslo savininkai yra kone patys dosniausi žmonės šioje planetoje. Iš kitos pusės – būti per daug dosniu gali neigiamai atsiliepti Jūsų taip sunkiai kurtam finansiniam stabilumui.

Kaip to išvengti?

ĮSIPAREIGOTI! “Nepirkite” to, kas atskirame visuomenės sluoksnyje yra vadinama dosnumu. Žinokite, kas DOSNUMAS yra būtent Jums.

”Tie, kurie žino, kas prasmė yra jiems patiems, tie, kurie žino savąjį KODĖL, yra tie, kurie veda kitus paskui save. Tai yra tie, kurie įkvepia veikti.” – Simon Sinek

Galbūt dosnumas Jūsų suvokimu yra mentorystė mažiau patirties turintiems – ne darbų padarymas už juos, bet patirties pasidalinimas su jais, gal tai pamokų ruošos pagalba vaikams – ne užduočių atlikimas už juos, kai jie žaidžia Playstation, bet bendras sprendimo ieškojimas.

Jūs patys ir nubrėžiate ribą, kas telpa į tą apibrėžimą, o kam ramiai pasakysite NE, TAI NE MAN.

Įvardinkite aiškias ribas tiek sau, tiek aplinkiniams, kad ir jie žinotų, kas įeina į Jūsų PRASMĘ ir, kas yra jau kažkieno kito PRASMĖ. Taip Jūs nejausdami tapsite tie motyvuoti tiek įkvėpti, tiek ir stiprūs veikti.

JEIGU MANO PRASMĖ (JOS SUVOKIMAS) PASIKEIS?

Ir kas? Kas tada nutiks?

Tai, kas yra prasmė žmogui, kai jam 18-a metų yra šis tas kitko nei tada kai jam 35 ar kaip yra dabar.  Turbūt yra pažįstate ne vieną, kuris stabtelėjo tame bėgime, apsidairė ir pamatė, kad anksčiau sukurta įmonė jau nebeatliepia tai prasmei, kuria tiki dabar. Ar tas žmogus gali pakeisti savo įmonę, net tada, kai viskas jau įsibėgėję?

Žinoma, kad gali.

Ne paslaptis, kad išlikti tikram savo suvoktai gyvenimo prasmei (ar savo verslo prasmei) gali reikšti ir tai, kad verslą reikės parduoti ar net uždaryti.

Ir tai visai nėra nesėkmė! Tai nuostabus žingsnis į priekį!

KAS DABAR?

Gali būti, kad šis tekstas Jus paskatins pergalvoti kai kuriuos dalykus. Gali būti ir taip, kad jį skaitėte kaip tik tada, kai viduje vyksta šioks toks chaosėlis.

O gali būti taip, kad Jūs šypsotės, nes viskas pagal planą ir tuoj eisite dūkti su vaikais 🙂 (turbūt jau seniai tam laikas!).

Galiausiai, tikime, kad Jūs rasite būdus išsilaisvinimui ir klestėjimui.

Visada esame tam, kad padėti. Prireiks – užpildykite šią anketą (jei kartais jos dar nesate pildę) ir mūsų komanda su Jumis susisieks, kad aptartų, kuo galime būti naudingi Jums ir Jūsų verslui.

Tuo tarpu mėgaukitės verslumo kelione ir kilstelėkite savo verslą į aukštesnį lygį / Level Up!

Apie #CoachingNotes

Norintiems sužinoti daugiau apie koučingą ir kaip jis gali Jums padėti pasiekti savo tikslus, #CoachingNotes yra tai, ko jums reikia. Čia rasite koučingo naujienas, tendencijas ir patarimus, galėsite susipažinti su įvairiomis koučingo technikomis. Be to, #CoachingNotes yra puiki vieta virtualiai susitikti ir susipažinti su įvairiais pašnekovais ir patyrusiais koučais, kurie dalinsis savo patirtimi ir žiniomis. Kviečiame skaityti, komentuoti ir dalintis

Naujausi įrašai

Koučingo naujienlaiškis